banner ecl

ECL junior static

Noutăți

CONCURS NAŢIONAL ECL 2023 - rezultate faza locală

1073 elevi din 26 instituții de învățământ din ţară s-au înscris la Concursul Naţional ECL 2023.

Limba de concurs: engleză, nivel B1 şi B2. Probele concursului: întelegerea discursului scris și întelegerea discursului vorbit.

Vă rugăm să țineți cont atunci când vă uitați la rezultate, că: 48,75 puncte înseamnă 1 eroare, 47,5 puncte înseamnă 2 erori, 46,25 puncte înseamnă 3 erori, etc.!

Așadar, mulţi elevi au rezultate foarte bune, dar, ca în toate competițiile, fiecare punct contează. Felicitări tuturor concurenților, cei mai mulți dintre ei s-au descurcat foarte bine.

Rezultate:

- faza locală 2023 / B1

- faza locală 2023 / B2

Elevii cu cele mai bune punctaje pe nivel (marcat colorat), vor participa la faza națională a concursului, care va avea loc pe data de 03 noiembrie 2023 la sediul Centrului Național de Examinare ECL din Sfîntu Gheorghe.

 

CONCURS NAȚIONAL ECL 2023 - LIMBA ENGLEZĂ NIVEL B1, B2

În perioada 18.09.2023 - 04.11.2023 Centrul Naţional de Examinare ECL în cooperare cu Secretariatul Consorţiului Internaţional ECL organizează Concurs Naţional ECL - Limba Engleză 2023.

Scopul concursului este promovarea multilingvismului în învăţământul gimnazial şi liceal, prin testarea cunoştinţelor lingvistice ale tinerilor. Elevii își pot evalua abilitățile lor lingvistice înaintea unui examen real susținut.

Conferința Naţională Anuală ECL

Pe 30 octombrie Vă invităm la Braşov, la Conferința Naţională Anuală ECL organizat în parteneriat cu Centrul de Examinare Eran CATT.

Scopul conferinței: Conectare, informare și dezvoltare rețea

Data: 30 octombrie 2021 , orele: 1000-1700

Locul de desfășurare a conferinței: str. N.D. Cocea nr. 1-3, et. III / Braşov


În anul 1992 statele membre ale Uniunii Europene au înfiinţat un consorţiu cu sediul la Londra. Sarcina lui a fost să creeze un test lingvistic uniform pentru limbile statelor membre ale UE. În acord cu politica de unificare a Uniunii Europene, în cadrul programelor comunitare Erasmus şi Lingua s-a dezvoltat sistemul internaţional de examinare ECL, menit să rezolve problema privind echivalarea şi recunoaşterea certificatelor în fiecare limbă, fără a fi necesar ca acestea să fie validate la nivel naţional...

Esenţa standardizării constă în alcătuirea testelor de examen, examinarea, evaluarea rezultatelor, acordarea diplomelor de absolvire pe baza unor principii bine definite în cadrul unui singur sistem de examinare.


S-a efectuat adaptarea standardelor pentru 15 limbi europene, pe baza cărora se alcătuiesc testele de verificare în fiecare limbă, respectiv se derulează examenele ECL. Răspunderea profesională pentru testele lingvistice ECL este asumată de o universitate de prestigiu din ţara de origine a fiecărei limbi, care realizează testele si evaluează lucrările. Pe baza criteriilor uniforme stabilite în prima etapă de standardizare, examenele ECL pot fi susţinute în engleză, germană, spaniolă, italiană, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară şi cehă şi sunt recunoscute la nivel european şi internaţional. Mediul examenului ECL este Uniunea Europeană, dar datorită aspectului său general, este uşor de obţinut şi de către candidaţii sud-americani, respectiv din America Centrală.

Sistemul de examinare ECL este un sistem deschis pentru fiecare categorie socială, de la elevi până la salariaţii adulţi. El testează capacitatea orală şi scrisă de folosire a limbii în comunicarea cotidiană pe subiecte practice, profesionale si personale, cu grade diferite de complexitate. Examenul ECL este util în recunoaşterea internaţională a cunoştinţelor lingvistice, în certificarea cunoştinţelor de limbi străine necesare la efectuarea de studii, cercetări sau la obţinerea de locuri de muncă în ţările din Europa sau din lume. Este avantajos pentru elevii, studenţii, salariaţii, adulţii care învaţă mai multe limbi şi vor să dispună de un portofoliu de examen de limbă echivalent. Certificatul ECL este un « paşaport de limbă », cu ajutorul căruia se pot recunoaşte în cadru internaţional rezultatele obţinute în învăţarea unor limbi şi a diferitelor experienţe lingvistice şi inter-culturale.

Străduinţele Consorţiului ECL referitoare la predarea limbilor şi la motivarea învăţării de limbi sunt apreciate foarte mult de forurile competente ale UE, ceea ce se concretizează în apreciere morală şi alocarea de fonduri financiare permanente pentru dezvoltarea şi extinderea sistemului de examinare ECL. În 2004, Universitatea din Bucureşti a fost acceptată ca partnener egal, având nu numai dreptul de a coordona testările pentru toate limbile Consorţiului, dar şi copyright pentru testele de limba română.

 

Cum poți afilia la rețea ECL?

ecl afiliere 01

Harta Centre ECL

NOU! Cărți de teste ECL

webshop ECL bw

Parteneri:

ecl parteneri 0


Jooble - Locuri de munca si cursuri in Romania

Apartenenta la grupuri profesionale:

ealtabanner new 0

 

 Cel mai bun centru ECL 2022-23:
Colegiul Naţional Kölcsey Ferenc

Centrul National Kölcsey Ferenc

Copyright 2018 - 2020 ecl.org.ro | All rights reserved.

Website Design and Maintenance: Digital Studio

Acest site foloseste cookies.

Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Learn more

I understand